Det finns mängder av fördelar med att ha en gård med stora ytor. Förutom att det ger frihet finns det så mycket roligt man kan hitta på med all plats som finns tillgänglig. Den som bor inträngd i en lägenhet i stan behöver tänka platsbesparande, medan den som bor på en gård kan bre ut sig. Med en stor tomt finns många möjligheter om man till exempel vill ägna sig åt fysisk aktivitet.

Det går till exempel att ha sin alldeles egen tennisplan! Att fixa en tennisplan behöver inte vara speciellt svårt, allt man behöver är nät och en plan yta. Om man vill lyxa till det kan man också satsa på ett proffsigt underlag som är skönt att springa och gå på. Gör man det kan planen även agera festplats eller dansbana när man har större tillställningar.

Något annat som många med en stor tomt satsar på är en pool där du kan njuta av lata dagar eller utöva olika simsporter. Idag finns mängder av färdiga lösningar på marknaden. Du kan välja alla möjliga storlekar, allt ifrån de som passar dig som gillar att träna simning till dig som vill låta barnen ha en plats att plaska runt på. För den som drömmer om frihet är kort sagt en gård på landet en underbar investering.

Ibland behöver man inte heller göra någon åverkan på naturen för att kunna ägna sig åt fysisk aktivitet. Det räcker bara med att utnyttja den fantastiska naturen man har runt omkring sig. Vad sägs till exempel om att ta en avslappnande joggingtur eller att skapa sitt eget utomhusgym med hjälp av redskap som omgivningarna erbjuder? Med hjälp av en målbur kan du göra en stor gräsyta till din alldeles egna fotbollsplan, vilket brukar uppskattas av såväl stora som små. Här kan du inte bara få ordning på konditionen utan även pricksäkerheten som krävs för att man ska komma långt i fotbollens värld.

Oavsett om du vill ha tennisplan, pool eller ett eget utomhusgym behöver du yta, något som du garanterat får på en större gård. Kom också ihåg att du ofta får mycket mer för pengarna när du väljer att investera i en fastighet på landsbygden snarare än i stadsområden.